„Жега“ ви обещава едно горещо изживяване в рамките на 170 парещи страници

Горещо! Горещо! Гооорещо! С други думи – непретенциозна малка история за секс. Какво да ви кажа, на мен си ми хареса – ПЪК. Признавам, интимните сцени бяха мааалко прекалено детайлно описани за моя вкус. Дори си бяха откровено пошли на моменти, но не всеки може да напише нещо толкова пикантно без да кривне от естетически приятното. Пък и за малкия си обем книжката добре се справи с напасването на еротиката с криминалния елемент. Вярно – бързо се свалиха. Вярно – мацето беше отворено на всяка тема в леглото. Ноо също вярно, че Дей разполага с 170 страници да създаде престъпление, напрежение, интимност и накрая някаква свястна развръзка. И мисля, че добре се е справила жената. На мен лично ми беше интересно да разбера как ще хванат престъпника (досетих се бързо-бързо кой може да е). И определено краят не беше претупан, а много добре изигран. Без излишна драма. Без лигави обяснения в любов. Чисто и просто привличане, което може би крие нещо повече. И шанс за ново начало.

Криминалната линия ми допадна – смятам, че Дей добре бе изградила мистерията, образите на героите, мотивите зад престъпленията. Напрежението се усещаше до последната страница. И въпреки, че виновникът беше ясен почти от самото начало, Дей успя да вкара няколко объркващи сцени, които съвсем да изправят читателя на нокти.

Допадна ми как се развиваше действието – подобно на екшън романтика, но с повече голота и интимни детайли. Почти като на филм. И честно казано колкото горещи бяха еротичните сцени, толкова напрегнато ми се стори и преследването на извършителя на палежите в малкото градче. Към края на историята екшънът дори се качи с едно ниво по-високо и това затвърди 4тата звезда, която дадох на книжката.

Признавам, че в жанра има къде-къде по-добри заглавия и сценарии. Но както казах, ако гледате на „Жега“ като на малка непретенциозна история за секс с криминален елемент не само, че ще ви хареса, но дори и ще се забавлявате с тази новела. Знам, че аз поне го направих.

Благодаря на издателство SkyPrint за предоставеното копие на книжката!

~ * ~

Оценка на книгата:

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: