Любов като на кино ви очаква на „Лондон Роуд“

Първата ми реакция, щом видях за кого е следващата книга в поредицата, бе „о, не, не искам да чета за тази златотърсачка!“. Оказа се, че и аз, както всички останали в живота на Джоана, твърде прибързано я „прецених“ и осъдих. Добре поне, че ми трябваха само няколко страници в началото, за да осъзная какъв страхотен, всеотдаен, добродушен и грижовен човек е това момиче. Грижите за алкохолизираната й майка и по-малкия й брат, двете работни места, непрекъснатата маска, която й се налага да носи пред любимия – всичко това изпива силите й докрай, но въпреки това тя намира време и енергия да поддържа дома си чист и освежен, да твори, да бъде приятел на всички свои близки. И въпреки че като всяка друга от героините на Йънг Джо също имаше тайни за криене и комплекси за преборване, бях изключително горда от нея, когато бе решила да се поучи от грешките на най-добрата си приятелка Джос и да не допуска ниското й самочувствие да попречи на връзката й с Кам. А Кам – ох, това момче ми идеше да го ошамаря на моменти! Личеше си, че е добър човек, сърдечен, отзивчив, но никак не ми харесваше отношението му към Джо в голяма част от времето. В началото си бе създал напълно грешно първо впечатление, като всички нас признавам, и въпреки това думите му и жестокото му държание страшно много ме нараняваха, а какво да говорим за Джоана. Но и тя не му остана длъжна и ме накара да се гордея още веднъж с нея като никак не го оставяше да й се качва на главата, а го поставяше много умело на мястото му. Да го видя как се разкайва и се грижи за нея след това направо ми напълни душата 😈

И тук химията между двамата героя веднага се усети, но обстановката бе допълнително нагнетена от факта, че всеки от тях вече бе във връзка с друг човек. Не че им отне прекалено дълго да осъзнаят, че се намираха с неподходящите хора 😉 Динамиката и страстта между Джо и Кам бе пленителна и много симпатична, защото тук вместо хапливи закачки и игри на преследване имахме нежни и грижовни моменти между персонажите, моменти на дълбоки откровения, тежки погледи назад към миналото и много кураж при взимане на решения в настоящето. И тогава Кам реши да се прояви като задник за пореден път. Е, Джо отстоя позицията си достойно, а след това отново ме накара да се гордея с нея, когато в миг на отчаяна нужда от приятелско рамо се насочи към правилните хора. Беше изключително мило и сърцераздирателно колко силна и храбра млада жена е тя и как майчински защитаваше Коул до последни сили. А в края получваме и един наистина феноменален завършек на историята, особено предвид развоя на взаимоотношенията им с Кам (който отново се реабилитира пред мен, ама само малко 😀).

Няма какво да се лъжем – абсолютна градация нагоре с втора част от поредицата „Дъблин Стрийт“ и невероятни нови персонажи, пълни с живот и чувства, с искрящи в неоново характери, и любов, любов, любов. Романтичната ми душа пее след всеки прочетен роман, така че ако и вие притежавате чифт розови очила, то не се колебайте за тази авторка и нейните очарователни творби!

~ * ~

Оценка на книгата:

2 коментара

  • Калина

    Благодаря ти много за милите думи! Джо наистина ми остана любимка, а поредицата я завърших преди няколко дни. Остана ми половината сборник „Любов в Единбург“, но реших да отложа последното сбогом с героите, защото и аз като теб се чувствам тъжна от предстоящата раздяла. Уникална поредица от уникална авторка. Ще я следя с огромен интерес и занапред 😊

  • Paris_love

    За мен това си остана любимата книга от поредицата , а Джо -любимата героиня.Радвам се ,че до тук и двете книги ти допадат , останалите също са прекрасни и с всяка следваща навлизаме още повече в света на героите.Определено ми беше тъжно ,когато завърших поредицата. Приятно четене (отново си написала прекрасно ревю:) )

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: