Top 5 Wednesday: Characters on the Naughty List

Топ 5 в сряда тази седмица идва във вторник. Знам, знам, страшно съм разхвърляна, но само ако знаете колко много неща искам да споделя с вас в престоящите дни! Апък да пропусна такава сочна тема, в която хейтърът в мен не просто цъфти, направо пръска щастие, ще е просто грехота. И така днес ще ви изброя моите 5 (всъщност 6, защото като ще нарушаваме правилата, да го направим с финес) персонажа, които не харесвам:

1. Хардин Скот („След“)

Не мисля, че съществуват толкова думи в речника, с които да опиша колко много ненавиждам този герой:

  • себичен и в същото време се мрази до кости;
  • арогантен, жессток до краен предел;
  • болезнено ревнив, потаен;
  • нагъл лъжец

и още хиляди други ужасни неща. Разбирам, че е имал кошмарно детство и все още го гонят травмиращи спомени, но именно това знание ме кара да се чудя защо по дяволите постъпва толкова долно с момичетата и особено с Теса?! Как може да твърди, че я обича, а после да отиде и да я унижи така брутално (чаршафът!!!)?! Да не говорим и колко пъти я е предавал, изоставял и подвеждал! Помощта му винаги беше след дъжд качулка и поред мен не заслужаваше щастлив край дори и след положителната промяна и израстването му в края на историята. Това е герой, който пропиля твърде много втори шансове, а грешките му бяха отвъд всякаква граница на простимото, че някога дори да се замисля да го харесам!

2. Рейдж („Братството на черния кинжал“)

Хмм, всъщност това беше първият герой, когото истински намразих и причината е само една – обясни се в любов на Мери, а след това отиде и преспа с някаква непозната. Защото искаше да я предпази, защото трябваше да контролира Звяра. Или защото е арогантен, егоистичен задник, който изобщо не трябваше да забърква Мери в своя свят! Или поне да беше приел мъжки наказанието си и да бе понесъл болката, вместо да нанася такава на невинен човек. Добре поне, че я боготвори и обгрижва достатъчно много…

3. Дрю Еванс („Заплетени“)

И като говорим за арогантни, егоистични задници, този се нарежда в челната тройка. Типичен играч, на когото му разказват играта. До тук добре. Прави грешка, осъзнава я, прави огромни и трогателни жестове на покаяние и му прощават. Нормално. Но после решава да се изяви като пълен кретен, прави абсурдни и прибързани заключения и реагира детински, допускайки абсолютно същата грешка като първия път и ужасно наранява Кейт! Ами разсъжденията му за живота – признавам, донякъде имаше право, но като цяло бяха доста просташки и незрели. Уважавам го за постиженията и амбицията му, но в личен аспект познанията му стигаха само до това как да си изкара страхотно в леглото. Чувствата ми към него стигат до степен „дразня се само като му чуя името“!

4. Тайлър Мадокс и Америка (поредиците „Братята Мадокс“ и „Красиво бедствие“)

Да започнем с Тайлър – любовта на един Мадокс е изпепеляваща и вечна… освен ако не си внуши, че са го зарязали и реши да лекува разбитото си сърце с друга жена. Защо пък не? – чувам това ВИНАГИ оправя нещата и НИКОГА не ти излиза през носа след това. Е, вярно, разкайваше се, извини се, но успя да обвини приятелката си, че тя първа го била наранила, защото просто го накара да помисли за бъдещето си с нея… Става по-добре – изгората му от клуба е бременна. И когато Фалън решава, че не може повече да се бори за такава връзка – изненада, тя пак е тази, която му разбива сърцето. Горкото момче, да го наказват така жестоко заради толкова „дребни“ грешки… Естествено, когато си на косъм от смъртта всичко ти се прощава и така имаме поредния незаслужен щастлив край. Но пък се оказва добър баща и в крайна сметка прави Фалън щастлива.

Америка е героиня, което не харесах от първия ред. В един момент помага и подкрепя Аби, в следващия я злепоставя или я напада за решенията й. Вярно, винаги беше до нея за подкрепление, но така и не успях да я харесам. Прекалено потънала беше в собствения си свят и ако всичко там е розово значи е мила и добра, но ако й е криво винаги си го изкарва на Аби. А не е като момичето да си няма други проблеми на главата. Много по-сериозни проблеми. Америка е една всезнайна натегачка, която се държи като разглезено дете и през повечето време не знае какво иска. Тя е дразнител и може съвсем спокойно да напусне историята!

5. Люсиен („Двор от рози и бодли“)

Причината под номер 4 да сбутам две имена е именно този персонаж. Не успях да се впечатля от него, не успях да го харесам, не успях да намеря причината да участва в поредицата. Още в първа книга ми стана антипатичен и до края на трета не проумях с какво е толкова специален. Нито е истински приятел на Фейра, нито им помогна в битката срещу Хиберн кой знае колко, нито пък си го представям като част от Двора на мечтите… или от който и да било двор, различен от този на Пролетта, защото Тамлин и Люси са двойка, създадена в Рая 😁 Сигурна съм, че Сара има нещо наум, но към момента ще си продължавам тихичко да хейтвам този герой 🙂

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: