The Book Blogger Confessions Tag

Та-да! Отново съм тук с таг, който нямаше как да игнорирам по две причини – първо, защото е таг (ама моля ви се!) и второ, защото леко спортно бях тагната от не един и двама, а цели трима души. И за да не ме бият с тигани и точилки по главата, защото се мотам да изпълня предизвикателството, директно преминавам към отговорите на въпросите:

1. Коя книга най-скоро не довърши?

Мисля, че последната зарязана книга, бе „Жестокост“ на Скот Бергщром. Едва избутах до средата, когато просто си казах, че няма да си причинявам този тийн вариант на филма „Taken“. Ако този тип трилъри е вашето нещо, то моля запознайте се с историята, но за мен лично поредицата на Бергщром просто не е моята бира.

2. Коя книга е твоето “сладко изкушение”?

Конкретно заглавие или жанр? В първия случай ще посоча „Хари Потър“, защото имам чувството, че мога да я чета денонощно всеки ден до края на живота си. Като жанр винаги ще се изкушавам да чета young adult истории за тийнейджъри, които се изправят пред света и преборват обществените предразсъдъци и си извоюват правото да бъдат истинското си аз въпреки всички забрани. Красивите любовни истории също са „сладко изкушение“ за мен. Изобщо има ли забранена любов в книгата, значи това е моята дрога.

3. Коя книга би хвърлила в морето?

„50 нюанса сиво“? 😇 Честно, тази книга развали любовната литература така, както Лейди Гага развали музикалните клипове. Никого не задължавам с мнението си разбира се, но за моя вкус и наблюдения новите течения, които внесоха тези жени с творчеството си, са просто нелепи. Та, bon voyage и много поздрави на рибите.

4. Коя книга си чела най-много?

Ами като цяло нямам навика да препрочитам книги, колкото и да са ми харесали. Все още съм твърде гладна за нови истории, та да се връщам назад към вече изчетени. Но не го изключвам като мания напред в бъдещето. И все пак имам две заглавия, които съм чела повторно към момента – поредицата „Хари Потър“, както и „Жестока любов“ на Колийн Хувър.

5. Коя книга не би искала да получиш като подарък?

„Разказът на прислужницата“ на Маргарет Атууд, както и всяка книга, засягаща в детайли сексуално посегателство над хората. Не само жени – това е проблем, който засяга цялото човечество и макар да осъзнавам сериозността и мащаба, и отвратителността на действителността, не желая да чета подобна литература, защото умът ми ме отвежда на места, от които сънищата ми и здравият ми разум страдат денонощно след това.

6. Без коя книга не можеш да живееш?

Хъмм, без книгите на Сара Дж. Маас? На Колийн Хувър? На Дженифър Донъли? Без „Хари Потър“?… Не ви питам, мисля на глас 😃 Но да – отговорът е, че не са една или две книги. Е, когато животът не пита, предполагам че ще можем да оцелеем без нито една история, и все пак ми се ще творчеството на тези авторки да не се изгубва безследно сред пясъците на времето.

7. Коя книга те накара да плачеш най-много?

В последно време? – определено „Задръж звездите още миг“. За изминалата година това бяха „Толкова близо до хоризонта“ и „It ends with us“ ❤

8. Коя корица не харесваш най-много?

Ами то като се замисля май няма такава корица – има много смотани и грозни, но те обикновено не са към книги, които избирам да чета. Така че не ми пречат 😃 Но за да съм напълно откровена, ще посоча корицата на „Въглен в пепелта“. Макар аз лично да я намирам за адекватна с историята, голям процент от хората посочват като причина за неуспеха на поредицата у нас именно корицата на книгата. Може би ако беше една идея по-контрастна и с по-наситени цветове… знам ли. Така или иначе не харесвам тази корица, защото заради нея много хора не искат и да погледнат историята между страниците й, а тя е наистина очарователна и феноменална.

Предизвиквам Irein Books Blog и My Books Are My World да се включат в забавлението и да направят тага 🙂

6 коментара

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: