Намерете душевен покой сред „Морето на спокойствието“

Едно счупено момиче и едно празно момче. Или история за това как взаимно се изграждаме, докато сами се мъчим да поправим самите себе си. Как е лесно да разбереш болката на другия, докато самият ти се бориш със своята и как въпреки това искаш да помогнеш. Или пък не – колко е лесно никога да не разкриеш истинската същност на човека пред теб, когато сам избираш да вярваш в лъжите му?…

Книгата проследява борбата на едно пречупено момиче със самата себе си – една грозна случка я белязва до живот и сега тя не знае коя е, какво иска, в какво вярва и за какво живее. Освен за отмъщение. Но както се оказва то не винаги е така сладко, както си представяме. Настя е наранена и огорчена, чувства се предадена от собствената си слабост, отвратена е от грозотата на света. И въпреки това успява да намери покой при единствения човек, който би я разбрал – Джош, момчето изгубило всички близки до сърцето му хора. И докато Джош постепенно спуска гарда и позволява на Настя да стопли сърцето му за един последен път, тя все повече го държи отвъд своите високи стени и в уплахата си позволява на нещо красиво почти да увехне. Но дори и в смъртта човек вижда истината и рано или късно я проумява.

Две самотни, прекършени, плахи души намират път към себе си в една трогателна и пълна с мистерии история, в която парчетата от пъзела се подреждат до последната страница, а нежността и любовта, както и суровата реалност, лъхат от всяка дума. Драматична история с щастлив край. История за депресия и за това как човек се справя в борбата си срещу нея. Но най-вече това е история за вътрешната красота и сила, които всеки намира в себе си, понякога чрез допълнително побутване от външен фактор. Това е история за израстване. История за вяра. За това как да се освободиш от натрупания гняв и да се научиш отново да обичаш себе си. Или поне да тръгнеш по този път.

~ * ~

Оценка на книгата:

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: