The Pool Book Tag

Здравейте, приятели! Днес е петък и по стара българска традиция трябваше да има ревю за романтична книга, но уви – през последната седмица не само че не съм прочела ни една розова история, ами изобщо никаква книга не успях да разлистя. Но пък бях предизвикана да направя този таг от цели две девойки – Крис от KrisJustLoveToRead и Михаела от Book mouse. Благодаря ви, момичета, че се сетихте за мен! Аз от своя страна ще пръсна малко вода в посока на Силвия от My books are my world, адашката (къде без нея!) и Теми от Writing is fun. И така, „Марко!“:

1. Студена вода – Книга, в която си се „гмурнал“ с нетърпение, но те е разочаровала:

„Деветте кръга“ от Диана Петрова – през последната година реших отново да се върна към българската литература и въпреки че внимателно подбирам заглавията, които чета, то си е „риск печели, риск губи“ цялата работа, както и да го погледнем. И все пак започнах „Деветте кръга“ с висок ентусиазъм, защото бях чувала само положителни оценки за историята. Уви, не се спогодихме с драмите на Габриела и Самуил. И понеже всеки път като започна да обсъждам книгата ме избива на чист хейт, ще спра до тук.

2. Още две дължини и излизам – Книга, която не си могъл да оставиш преди да завършиш:

От последните прочетени това определено е „Завръщане към любовта“ – обожавам Кристен Ашли, спечели ме още със „Завещанието“, но с тази последна част от трилогията за „Магдалийн“ направо помете пода с мен. Красива и пълноценна любовна история, която ме държа до малките часове на нощта докато я приключа. А после ми се прииска да я започна отначало.

3. Хлор – Книга, от която ти е залютяло на очите; разплакала те е или те е разтревожила:

Ами горната книга може спокойно да се помести и в тази категория, но за да не се повтарям, а и да има разнообразие, ще посоча „Двор от скреж и звездна светлина“ на Сара Дж. Маас. Макар и класифицирана като новела, тази малка книжа успя на няколко пъти да ми образува буца от емоции в гърлото. Много ми хареса. Ама то нямаше как да е иначе с тази поредица и със Сара като цяло.

4. Сам на шезлонга – Книга, която не ти е харесала, но всички други харесват:

Хайде пак, за да няма повторения ще се поразровя и ще посоча „Принцеса на пепелта“ – макар да не съм съвсем единствената, масовото мнение за тази книга е, че е много хубаво YA фентъзи. Не съм на същото мнение. Освен нея ще посоча още поредиците „Легендата“ (Мари Лу) и „Гриша“ (Лий Бардуго), защото и за двете бях чувала големи суперлативи, а се оказаха доста плоски творби. И двете поредици не съм завършила напълно поради липсата на интерес.

5. Водата е перфектна – Книга, която препоръчваш на всички:

От скорошните ми влюбвания това е „Елайза и нейните чудовища“ на Франческа Запия. От старите ми любови това със сигурност са „Създадена от дим и кост“ на Лейни Тейлър и „Стъкленият трон“ на Сара ❤

~ * ~ 

„Поло!“

Аз че съм отвеяна, отвеяна съм, но няма да пропусна да спомена, че този таг е не какъв да е, а напълно оригинален и измислен от Четат ли двама и от невероятната Цвети Владимирова!

3 коментара

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: