Цветно книжно предизвикателство – изгрев над морето

Привет, привет! 🐞

Не, това не е ревю, но да се надяваме, че в края на месеца ще имам достатъчно материал за много такива постове. Това тук обаче е всъщност обявата ми пред Вселената (и пред вас) на августовския ми TBR списък. Адашката и Ваня от Ari’s dreamy place създадоха интригуващо предизвикателство за най-летния и почивен месец в годината. Общо взето идеята е да разровите наличните книжни купчини у дома и да подберете няколко заглавия по предварително избран от вас цвят на корицата и да се отдадете на безпаметно четене. Ако това не ви е достатъчно като информация, можете да посетите официалната Фейсбук страница на събитието ето ТУК.

Те така, замислих се на какви цветове да се спра, но като се огледах из книгите вкъщи, установих, че някак не са еднозначни откъм цвят. Но не са съвсем и шарени. Ето как ми хрумна идеята кориците да са тематични с август месец, а какво по-тематично от слънце и море. Докато се наканя да направя снимка и да напиша този пост обаче, някой друг вече бе поел по моите пътища на разсъждение – Вичи от Vichi’s Magic Place In The Big Amazing World. Предполагам великите умове наистина мислим еднакво 😋 И докато нейният избор е повече слънчев, моят се оказа с по-морски привкус. Но стига съм се обяснявала, нека ви покажа какво смятам да прочета през идните дни:

„Момичето в кулата“ от Катрин Арден – това е моят изгрев в TBR купчинката ми. Откакто прочетох Маша и мечока (кодово име: „Мечокът и славеят“), нервно потропвах с крак, чакайки продължението на историята. То вече е факт и е в ръцете ми и някак на свой ред потропва нервно с корици на нощното шкафче до главата ми с укорителен поглед. Но като отявлен представител на обществото на хората с организационно разстройство, все не мога да се добера до тази книга. Сега вече няма да имам повече оправдания. Надявам се…

„Басейнът“ от Либи Пейдж – ами басейн, лято, басейн, лято – смисъл какви други причини да ви изтъкна за прочита на тази книга? Мисля че й е дошло времето за прочит, не сте ли съгласни?

„Варианти на нас“ от Лора Барнет – още едно заглавие от Orange Books, но пък те продължават да се доказват в моите читателски очи като добър познавач на литература. Или просто уцелват моя тип литература. Не знам, няма и голямо значение, защото тази книга ме заинтригува още с обявата си, а сега вече е у дома и ме чака и просто не мога да я оставя сама и непрочетена!

„Алеа Аквариус: Тайната на океаните“ от Таня Щевнер – след „Басейнът“ няма как да не се топна и в морето/океана. А с Алеа просто знам, че водното приключение ще е пълно. Та с тази книга слагам край на дискусията и започвам да чета.

Може да ви се струва кратка бройката в това предизвикателство, но истината е, че аз чета на настроения (о, шок и ужасТ!) и макар сега да нямам търпение да изям с кориците тези четири заглавия, то утре буквално мога да реша, че ми се чете нещо напълно различно и да отложа морето и слънцето с някой и друг ден. Ужасен блогър съм, знам. Роб на собствените си настроения. И така нататък – наистина се уморих да пиша този пост 🤪

Ако още не сте се присъединили към цветното предизвикателство, направете го – организаторите обещават цели три изненади по време на четенето. Освен това ще отметнете няколко от натрупаните заглавия за четене, ще четете (ъм, даа!) и ще следите как другите се справят със своите купчинки. Ако съм ви убедила, споделете отдолу в коментарите кой е вашият цветен избор за август месец? 🙂

Един коментар

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: