The Characters Book Tag

Здравейте! Това е първият ми пост в новия ми блог, както и първият ми таг, който правя самостоятелно. Когато прочетох въпросите (и отговорите) в постове на други блогъри, веднага разбрах, че просто трябва да се включа и аз. Без значение, че никой не ме е канил 😋
Оставям тага отворен за всеки, желаещ да се включи, а сега нека започваме:

1. Кой е най-добрият kick-ass герой?

След задълбочено мислене ще посоча точно двама – по един представител от всеки пол. Започвам с Ахерон от „Нощни ловци“, защото няма по-голям kick-ass герой, когото да съм срещала до сега! За секунди се справя с всяка беда, а за по-силните си врагове има армия от приятели, които са винаги готови да му се притекат на помощ. Мил и грижовен и безцеремонен, Ахерон не цепи басма на никого. А който го е виждал с жена му Тори, знае, че тя пък не му спестява и прашинка.

Женския му еквивалент определено е Селена Сардотиен. Това момиче знае как да ти нарита задника и да те постави на място, а пиперливата й уста й печели точно толкова приятели, колкото и врагове. Но най-ярко грее огненото й сърце!

2. Кой е героят, когото харесваш най-малко?

Понеже наскоро прочетох „Златният мост“, ще посоча Анна. Мноого ме издразни това девойче. И понеже споменах Селена, ще посоча и Дориан Хавилиард – мноого ме издразни и тоя младеж. Толкова безхарактерен и разглезен… и излишен. Но предстои да разберем голямата му роля в сагата.

3. Ако можехте да излезете на среща с герой от книга, кой щеше да бъде той и защо?

Среща? С герой от книга? Ама вие се шегувате – ако можех щях да се запозная с всички герои, които са ми повлияли по един или друг начин. Да се докоснеш до кладенеца от знания, които притежават, ще си е шанс веднъж в живота! И все пак няма да върна Камерън от „Ще те чакам“, ако дойде с чиния бисквитки на вратата да ме кани на среща, а защо – ами защото е най-милото badass момче в целия свят ❤

4. Ако можехте да промените герой от книга, кой щеше да бъде той и по какъв начин?

На Анна („Златният мост“) и Дориан („Стъкленият трон“) щях да им налея малко (разбирай много!) акъл в главата. Снейп („Хари Потър“) щях да направя мъничко по-състрадателен и да премахна злобността и дребнавостта му. На Тамлин („Двор от рози и бодли“) щях да му дам топки, та белким се превърне в истински мъж! (ще ме прощавате за езика)

5. Кой герой е направил много грешни избори, които не са допринесли по никакъв начин за книгата?

Анна от „Златният мост“! 🤣🤣🤣 Както и Люсиен от „Двор от рози и бодли“ – освен да следва заповеди и да се заяжда с Фейра, не го видях да допринася с нещо особено към историята.

6. Кой герой е бил най – добрият злодей, когото обичате да мразите?

Това определено е и ще си остане во веки веков Катрин Пиърс от „Дневниците на вампира“ (ТВ версията). Като се върна във финалния епизод на сериала направо изпаднах в екстаз!

7. Любим второстепенен герой с голямо сърце?

Може би Зузана от „Създадена от дим и кост“.

8. Коя е любимата ти двойка от книга?

Е, тука съм силно пристрастна – Фейра и Рисанд („Двор от рози и бодли“) и Елин и Роуан („Стъкленият трон“)! Ейвъри и Кам („Ще те чакам“). О, и Кейти и Деймън (поредицата „Лукс“) – май съм неспособна да дам еднозначен отговор…

9. Кой герой мислите за най – силен?

Силен в какъв смисъл? Ако е физически, трябва да посоча Хълк 😜 Ако е психически, емоционално, душевно – трябва да изброя всички героини, които са ме впечатлили от романите на Дженифър Донъли, Дженифър Л. Арментраут, Сара Дж. Маас, Лейни Тейлър, Рейнбоу Роуъл… ще отнеме време. Но като се замисля, може и да мога да излъча едно име – Стикс от „Нощни ловци“. Има толкова много неща, които не знаете за него…

10. Любим главен герой?

Селена Сардотиен!

2 коментара

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: