Intimidating TBR Tag

Таг, таг, таг ❤ Никой не ме е тагнал, но аз съм тук с нова порция въпроси и отговори на книжна тема. На свой ред също няма да тагвам никого, ако ви хареса поста, ами просто го направете и вие 🙂 И така, let’s go:

1. Книга, която си била неспособна да завършиш…

„50 нюанса сиво“ – опитах, наистина й дадох шанс на тая книга, но просто не мога да я преживея и това е…

2. Не съм прочела тази книга, защото не съм имала време…

О, целият ми TBR лист е пълен само с такива книги. Но при мен четенето е по-скоро въпрос на настроение, отколкото на наличие на време. Така че нямам еднозначен отговор на този въпрос.

3. Не съм прочела тази книга, защото е продължение…

Да видим – „Град на изгубени души“ и „Град на небесен огън“ на Касандра Клеър – малко ми дойде в множко тийнейджърската драма на Клеъри и Джейс и вече почти година си почивам от тях. А от поредицата „Хроники на чародейците“ съм чела само първата и то преди повече от година – не съм сигурна дали ще дам шанс и на останалите заглавия от сагата. И едно продължение, което пък нямам търпение да подхвана и то много скоро, е „Библиотеката на душите“ от Рансъм Ригс.

4. Не съм чела тази книга, защото прочетох друга книга на този автор и не я харесах

Не бих прочела повече нищо от Аби Глайнс, Франческа Лия Блок, Щефани Рос…

5. Не съм чела тази книга, защото е ОГРОМНА…

Мен огромни книги не ме плашат. Даже съм забелязала, че ги чета доста по-бързо в сравнение с някои от нормалните или пък тънките дори. Организирам си състезание със страниците очевидно. Обръщам внимание на съдържанието, на темата, на начина на предаване на историята – ако е тегаво, трудно, с прекалено мрачна атмосфера, не бих избрала това четиво в скоро време.

6. Не съм прочела тази книга, защото я купих заради корицата, а после прочетох ревютата…

Нямам такава покупка. Вярно, корицата е това, което ме привлича в една книга. Признавам си, в това отношение съм страшно повърхностна. Но винаги анотацията на гърба е тази, която накланя везните в за или против покупката на тази книга. А ревюта никога не чета преди да съм прочела и да съм си изградила собствено мнение за книгата, защото иначе не е справедливо нито към автора, нито към самата история. Нито към портфейла ми 😃

7. Най-плашещата книга в TBR-а ми е…

Мисля, че вече я прочетох – „Градината на пеперудите“. За мен си беше истинско изпитание, защото никак, ама никак не мога да понасям подобно отношение спрямо жените. Но иначе историята си беше доста необичайна и интригуваща. Хареса ми. Сега се заглеждам по „Ти срещу мен“ и надеждата ми е, че няма да е толкова брутална, имайки предвид възрастовата група, към която е насочена.

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: