ACOTAR/ACOMAF BOOK TAG

Хей, хей! Започвам тази седмица с таг. Не помня от кого го видях, но като върл фен на Сара Дж. Маас веднага се включих в инициативата. Въпросите са страхотни, надявам се и отговорите да ви харесат. Понеже Сара има немалко фенове, ще тагна Кали от A Court of Books and Magic, Крис от The night court of booksBOOKCYBER (моля, кажи ми името си 😄), Теди от Books are magic и всеки друг, желаещ да направи този таг. Тайно имам желанието да видя отговорите и на Райс от Четат ли двама, така че ще я тагна във фейсбук поста 😈

А сега, след тия дълги излияния, да ви запозная и със самия таг:

1. Люсиен: Книга, която се вписва в повече от един жанр

Ами то почти всяка книга е такава, не е твърдо фентъзи, фантастика, любовен роман. Може би жанровете се омесиха по доста ексцентричен за мен начин в „Защото никога няма да се срещнем“, което направи книжката много интересна и уникална по мое мнение. „Скълдъгъри Плезънт“ и „Ясновидците“ също представляват една прекрасна смесица от жанрове, която граничи с любовните елексири, защото е доста трудно да не останете пленени от тези истории.

2. Тамлин: Книга с красива корица, но самата история не е нищо особено

Директно посочвам „Цветя от лед и пепел“. Сигурно от издателството вече ме мразят, но отново посочвам, че не критикувам тях, а самата история. А тя е наистина постничка, горката 🙁

3. Амаранта: Книга, която те преследва

То са цели поредици – „Създадена от дим и кост“, „Нощни ловци“, „Стъкленият трон“. Това са все книги, с които много често и съвсем неумишлено сравнявам текущото си четиво, ако то е от същия жанр или с подобна тематика. Нужно ли е да посочвам колко добри истории са получили слаба оценка поради този факт… Освен тях, след като прочетох „Градината на пеперудите“ и „Тъмната кула: Стрелецът“ имах няколко доста обезпокоителни сънища, така че включвам и тези заглавия в отговора си.

4. Краля на Хиберн: Книга с много кръвопролития

„Скълдъгъри Плезънт“ – там всяка книга започва с някой умрял по не особено лицеприятен начин 😄 А докато открият виновника се случват още толкова много кръвопролития, че чак главата ти се замайва.

5. Амрен: Книга, която сте започнали, без да знаете много за нея

Няма такова животно. Все ще съм прочела анотацията поне веднъж, за да избера да прочета това заглавие. Е, друг е въпросът, че може да съм забравила в голяма част за какво иде реч, така че е почти като blind date 😄

6. Мориган: Мемоар

„Дневникът на Ане Франк“ брои ли се? Защото е единственото ми подобно четиво до момента.

7. Рисанд: Книга, с която имате връзка

Ще се повторя с отговорите си към 3ти въпрос, но това определено са книгите, с които имам дълбока връзка – „Създадена от дим и кост“, „Нощни ловци“, „Стъкленият трон“. Мятам и „Ясновидците“ в кюпа, защото историята определено ме спечели за върл подръжник.

8. Фейра: Книгата, която те въведе в четенето

Не знам защо, но всеки път като се замисля за книга от детството и в ума ми изникват „Клетниците“ на Виктор Юго. Но като цяло никога не ми е било „тежко“ да чета книги и особено задължителната литература през летните ваканции. А когато Хари Потър се появи на българския пазар, библиотекарките в детския отдел направо ми се обаждаха по телефона да ида да си взема книжката 😄

9. Дворът на Пролетта: Книга, която прочетохте през пролетта

Едни от най-запомнящите се заглавия тази пролет за мен ще си останат „Красавицата и Звяра: Историята от филма“, „Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“, „Жестока любов“, „Писма до изгубените души“, „Четирите цвята на магията“, „Ясновидците“, „Думи в тъмносиньо“ и „Graffiti Moon“. Хм, никак не съм скучала през пролетта изглежда.

10. Дворът на Нощта: Книга която прочетохте през нощта

Почти всичкото ми четене минава в часовете между 8 и 12 вечерта, понякога оставам до 2, ако много съм се потопила в историята. Помня, че докато четях „След“ бях наистина обсебена и четях по всяко възможно време, така че ще посоча нея като отговор на въпроса.

2 коментара

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: