It’s Finally Fall Book TAG

Тагче! 😊 Този път горещи благодарности поднасям към Рали от RoseRed’s world Blog, която бе така добра да се сети за мен и да ме тагне. Тъй като подозирам, че вече почти всички известни ми блогъри са били тагнати или пък са направили този таг по свое усмотрение, то оставям темата отворена, та който изпитва желание да я направи и да отговори на есенните въпроси. А споменах ли колко много обичам есента?! 🍁🍂
Е, да започваме:

Въпрос 1: През есента въздухът е свеж и чист. Назови книга, която те кара да се чувстваш сякаш и ти си в нея.

„Фенка“ от Рейнбоу Роул – Кат е аз и аз съм Кат! Това е положението! Е, реално погледнато всяка добра история ме кара да се чувствам като пряк наблюдател на събитията, поради което и го приемам като лична обида от страна на автора, ако стъпи накриво някъде в сюжета, ноо нека не задълбочаваме излишно в нещата – всички знаем как обичам „лееекичко“ да драматизирам.

Въпрос 2: Природата е красива … но умираща. Назови книга, която е написана красиво, но в същото време e изключително тъжна и тежка.

Хммм – „Толкова близо до хоризонта“ и „Градината на пеперудите“. Тежки книги си бяха тези за мен. Още ме побиват тръпки като си спомня сцени от тях.

Въпрос 3: Есен е и е време за училище. Назови нехудожествена книга, която те е научила на нещо.

И тук е моментът, в който безсрамно си признавам, че отвъд училищните учебници и помагала не съм чела нехудожествена литература. А има и голям шанс да съм чела, но изобщо да не знам, че книгата попада в тази категория – за книжен плъх съм страшно необразована в това отношение трябва да ви кажа…
П.П. Оу, оу, сетих се! „Дневникът на Ане Франк“ – това е нехудожествена книга, нали? Нали?! И е доста образователна, повярвайте ми.

Въпрос 4: За да ни е топличко, трябва да прекарваме време с хората, които обичаме. Назови семейство от книгa, от което би искал/а да си част.

Понеже още ме гони книжен махмурлук от Саманта Йънг, ще посоча семейството на Елоди и Кларк Никълс, като изрично подчертая, че не искам частта, в която си пъхат носа в чуждите работи! Но са толкова сплотени, добри и отворени към света, че няма как човек да не се зарази с позитивната им енергия ❤
А за некръвнообвързано семейство трябва да посоча Двора на мечтите, защото техните взаимоотношения са просто мечта!

Въпрос 5: Разноцветни листа се трупат на земята. Покажи ни купчина от разноцветни гръбчета на книги.

И ето какво роди фотографският ми гений:

pile_of_books

Въпрос 6: Есента е идеалното време за разказване на приказки до камината. Назови книга, в която някой разказва приказка/история.

Охх, тук ме замисли… Ще се спра на „Крадецът на книги“, в която Смъртта ни разказва една смразяваща кръвта история за едно момиче и една война, оставила дълбок отпечатък върху историята. Прекрасна книга наистина!

Въпрос 7: Нощите стават все по-тъмни. Назови мрачно и плашещо четиво.

Мрачно – „Тихата вяра в ангели“ и „Градината на пеперудите“. Страшно – „Серафина“! 😁

Въпрос 8: Дните стават все по-студени. Назови кратка и стопляща сърцето книга, която може да те сгрее в един дъждовен и студен ден.

Наскоро именно в дъждовното време ме стоплиха историите от „Дъблин Стрийт“, но съвсем същата работа могат да свършат още заглавия като „Серафина и черният плащ“, „Утрото идва навреме“, „Самър“, „Слънцето също е звезда“ и „Думи в тъмносиньо“ 🙂

Въпрос 9: Есента идва отново всяка година. Назови любима книга, към която обичаш да се връщаш и би искала скоро да препрочетеш.

Хари Потър! Всъщност тази година препрочетох поредицата в разгара на зимата, но повярвайте ми веднъж да се сдобия с книжните тела ще си я разгръщам отново и отново до безкрай 😍

Въпрос 10: Есента е перфектното време за уютни вечери вкъщи, сгушени с книга. Сподели любимите си „аксесоари“ по време на четене.

Пакетче носни кърпички! Голяма съм ревла и ако има дори една сълзлива сцена в книгата (стига да е написана добре, разбира се) и кранчето тръгва. Та кърпички обезателно трябва да има наоколо ми докато чета. Друго задължително нещо ми е горещата напитка през студените дни. И бутилка с вода – предимно заради обезводняването от сълзите, но и защото се улисвам в четене и забравям и да ям, и да пия, но като ми е пред очите водата и поне се сещам да се хидратирам от време на време. И книгоразделители – колекционирам всякакви! И ги обожавам всичките 😋

2 коментара

    • Калина

      Е, то там само аз им липсвам 😂 Но Уизли са толкова гостоприемни, че ако настоявате, ще дойда непременно 😊

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: