Коледна „Целувка в Ню Йорк“

Ще си призная – първо ме грабна корицата, бях сигурна, че ще купя тази книга само като видях корицата за първи път. После се разколебах, защото… ами защото това съм аз и не мога да не мина без едно-две колебания, та реших все пак да прочета и анотацията. И пак се навих да я купувам. Та я купих. И после я прочетох точно между Коледа и Нова година. И мисля, че книжката е трепач! Но нека се обоснова – Шарлот и Антъни са толкова различни един от друг, но се оказва, че именно от това има нужда всеки от тях – от своята противоположна половинка. А няма как да се допълват повече, дори и да искаха.

И двамата страдат от сърдечни болки, някои по-пресни от други, но в крайна сметка една книга, десет стъпки и един вълшебен град, който никога не спи, ще ги сближат навръх Коледа, за да им докажат, че чудесата се случват. О, и едно сладурско куче, наречено Грешка – то пък ще стопи сърцата им, прокарвайки пътека от едното към другото, та да не се налага двамата герои да полагат много грижи в свалките. Шегувам се – романтичните им жестове са повече от трогателни, типично по Холивудски, но какво друго му трябва на човек по това време на годината?!

Книжката е лека, свежарска, романтична, доста оптимистична и дори навлиза леко в жанра за взаимопомощ със своите 10 стъпки за лесно преодоляване на бившия. Да бе – защото е ТОЛКОВА лесно! Само че, оказва се, май наистина понякога не трябват много усилия, за да изхвърлиш боклука там, където му е мястото. И когато се освободиш от неговата тежест, да видиш, че на хоризонта има толкова много надежда. Това е история и за обвързаните, и за свободните, отчаяни от лошия си късмет в любовта. Това е история, която ще ви разсмее, разплаче, трогне до сълзи, а накрая ще ви вдъхне и надежда с едно обещание за по-добро бъдеще. Защото щом Шарлот и Антъни се намериха през цял един океан, то какво ви пречи на вас?…

~ * ~

Оценка на книгата:

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: