Колко далеч си готов да се върнеш във вчерашния ден?

Ето такава история не бях чела – разрушено бъдеще, машина на времето, трима най-добри приятели един срещу друг и съдбата на света, заложена на карта. Да, има го онзи ужасно скучен и вече банален любовен триъгълник, но любовта на една от страните всъщност си беше доста платонична, наивна и детска в основата си, и чисто приятелска в същността си. И това никак не развали историята, всъщност допринесе за развръзката в края.

Определено да се изправиш пред миналото си е смела и понякога дръзка задача. Да убиеш миналото си – ето тук се намесват добрите доктори психиатри. За тримата герои на историята обаче всичко това се оказва… просто ежедневие. Но доколко времето ще ти позволи да си играеш на Господ с него? Доколко можеш да си позволиш самият ти да навлезеш в историята и да промениш хода на събитията? И колкото и добри намерения да имаш, това оправдава ли катастрофата, която ще натресеш на света, неузнаваемият човек, в когото ще се превърнеш, и чудовището, на което ще вдъхнеш живот?…

Каквото и да правиш, каквото и да постигнеш, винаги ще се нуждаеш от приятел. Колкото и да отбягваш отговорността, накрая трябва да вземеш тежко решение, да направиш труден избор – не за себе си, а за света. И каквото и да става, любовта винаги намира начин – дори и тук тя намира корени да процъфти.

Ето това са уроците на тази история. История, изплетена от любов, вярност, приятелска лоялност, научни термини, заплетени съдби, мистериозни събития и борба за края на света. Няма добри и лоши, виновни и невинни, накрая има само наранени. И все пак надеждата остава жива – светът е спасен, но дали цената, заплатена за това, си заслужава остава всеки читател сам да прецени…

Казах й, че е красива и съвършена, че с нея всичко ще бъде наред. Казах й, че не трябва да променя себе си, за да се впише сред повърхностните момичета или за да е важна за някого. Казах й всичко, което исках да бях знаела. Казах й, че я обичам и докато го казвах, осъзнах, че обичам и себе си.

Оценка на книгата:

Един коментар

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: